Sensommeren og efteråret er noget der naturligt påvirker os – færre lyse timer og lavere temperaturer. Jeg kan godt have en tendens til at forputte mig indenfor med en god kop kaffe og opstarte nye serier, som jeg jo så bare følge med i.
“Jeg har jo også et stort vindue i lejligheden jeg kan få lys igennem”
For mig bliver det en rigtig dårlig spiral og jeg føler at jeg må hanke mig selv op dag for dag. Og jeg synes faktisk jeg har været lidt ramt over sommeren også pga. nå ja, den manglende sommer. Jeg har ikke fået luftet mine kjoler nok eller fået nok kølig rosé en lun sommeraften.

IMG_5829

Jeg har prøvet at sætte mig ned og skrive de ting ned som jeg rent faktisk får energi af. En liste med ting som jeg alligevel skal gøre, selvom det er mørkt og koldt om morgenen fordi jeg ved at det giver mig energi på den lange bane. Ja, altså ikke hele listen, men nogle af dem.

  • Dyrke motion (gerne ude, men ikke et must)
  • Gå ture i efterårets farver (gerne med andre)
  • Planlægge 3 gode måltider om dagen (også madpakken!)
  • Se solen stå op
  • Godmorgen-opkald til min far
  • Være ude i regnvejr (med det rigtige tøj på)
  • Mærke frost på kinderne
  • Cykle igennem byen (fx til og fra job eller træning)
  • Høre musik/eller podcast fra morgenstunden
  • Planlægge pauser væk fra skærmen

Jeg prøver at få plottet motion ind i kalenderen og handle ind til de gode måltider. Gåturene skal jeg blive bedre til, så jeg kommer ud og får min portion solskin i pauserne.
Min Mayland-kalender er uundværlig, når jeg gerne vil få mest ud af døgnets 24 timer og få tid til de ting der giver mig energi. Det er her at jeg har alle aftaler stående og det giver mig et overblik. Jeg har prøvet Googles kalender og synkronisere med min apple-kalender, men jeg får ikke samme følelse af overblik. Det må ud igennem hånden og ned i en bog.

IMG_5801

Jeg har også god erfaring med at lave aftaler. Tidlig morgen i kajak for at se solopgang – det kræver en aftale. Og samtidig har man en at dele oplevelserne med. Det samme med gåture – hvis man kan finde en der har lyst til at gå en tur i solskinnet så er det lidt nemmere at få det gjort og ikke komme til at udskyde det.

IMG_5878

Og så er det også skønt at komme på landet. Jeg har en søster som har bosat sig godt ude på landet, hvor de har 3 heste og en hund. Skoven er i baghaven og der er en masse udendørs arbejde som skal klares i forbindelse med at bo som de gør. Jeg giver så gerne en hjælpende hånd med at flytte wrap-baller, lufte hund, ride en tur i skoven, slå med le osv.

Jeg vil i de næste mange, mørke måneder være bedre til at få planlagt de ting som giver mig energi, og gøre det på en måde så jeg får det gjort (kalenderskrivning og social tvang).
Hvordan kommer du igennem de mørke måneder? Nogle gode tricks jeg skal gøre?

 

 

Relaterede produkter