Kender I det der med at man får droppet løbeturen eller ikke finder overskuddet til at indtage noget fornuftigt. Bagefter ved man godt, at man i et kort øjeblik er blevet grebet af følelserne og lysten (og nogle gange også bare “low battery”, I know!).
Sådan er det af og til for mig, og igår med…
Jovist, i øjeblikket var det skønt at smage de forskellige slikformer i click-mixen, og den hvide chokolade med lemon. MEN, den skønne nydelse bliver for mig ofte (altså, undtaget når jeg er til sociale sammenkomster, fejrer noget, giver mig selv lov osv.) overtaget af en dårlig samvittighed, fordi jeg dybest set godt kan se at det ikke stemmer overens med hvad jeg gerne VIL (skære ned på raffineret sukker, vælge mere naturlige former for sødme OG tabe mig). Mine tanker og følelser får lov til at styre for meget, i stedet for at jeg får distanceret dem.

Her smiler jeg, men jeg kan huske at jeg ikke var helt igennem glad. Vejret blæste, jeg blev bange for at blive søsyg, så jeg trak mig fra træning. Jeg følte mig som en dårlig fridykker og kunne pludselig se alt det jeg ikke kunne.  Foto: Kim Lundgreen

Her smiler jeg, men jeg kan huske at jeg ikke var helt igennem glad. Vejret blæste, jeg blev bange for at blive søsyg, så jeg trak mig fra træning. Jeg følte mig som en dårlig fridykker og kunne pludselig se alt det jeg ikke kunne.
Foto: Kim Lundgreen

Konsekvensen bliver at jeg har en tendens til at se alt i et lidt mørkt lys, hvis jeg kommer til at tage den følelsesmæssige vej. Det er fuldstændig som at se på sig selv med nogle gode solbriller – med rette styrke så man kan se ALT. Jeg begynder at lægge mærke til alt det jeg er utilfreds med – mine brede hofter, min kuperede mave, dårlig kondition, singlelivet, ensomheden og jeg kunne blive ved i en evighed. Og når jeg står midt i det, ænser jeg ikke, at det er fordi at jeg har solbriller på. For mig er det virkeligt, de tanker og følelser jeg får, føles så virkelige lige dér.

Her har jeg lige løbet en kort tur ved Vadehavet - jeg følte mig så glad og stærk, og det skinnede totalt igennem på mine selfies jeg tog. Jeg fik kreativitet til at ville hoppe fra sandbanke til sandbanke - finde mit indre legebarn frem.

Her har jeg lige løbet en kort tur ved Vadehavet – jeg følte mig så glad og stærk, og det skinnede totalt igennem på mine selfies jeg tog. Jeg fik kreativitet til at ville hoppe fra sandbanke til sandbanke – finde mit indre legebarn frem.

Omvendt er det, når jeg har truffet nogle gode valg og jeg eksempelvis har været til træning. Jeg lægger mærke til mine begyndende tonede arme, min trænede popo, følelsen i kroppen af styrke, rank ryg, åbent bryst – klar til at indtage verden, også alene. Generelt ser jeg lidt flere muligheder her, frem for begrænsninger – og jeg får i højere grad værdsat hvem jeg er og hvordan jeg er! Solbrillerne er af og jeg har blot taget mine normale briller på. Jeg ser alt i dagslys.

 

Det lyder en smule skizofrent, men det er sat på spidsen her. For det her blog-indlæg er skrevet for at gøre dig bevidst omkring at når du ser på dig selv, så er det altid igennem en linse, som er præget af dine tidligere valg, som er katalysator for de tanker og følelser du opstår indeni dig. Nogle gange er det gennem solbriller der får alt til at se mørkt ud, andre gange er det gennem almindelige briller der giver et naturligt dagslys.
Kan vi blive bevidste om hvad der sker, blive bedre til at placere sig i dagslys, så vil det unægteligt også være nemmere at komme tilbage på sporet og komme videre…

Foto: Dena Parsa

Foto: Dena Parsa

Og som jeg skrev i starten af indlægget, så kan vi arbejde med det. For uanset om du har solbriller eller almindelige briller på, så er det der opstår bare nogle tanker og nogle følelser. Når de er positive er det jo skønt!!!, men det er bare ikke altid at vi kan slippe for at få solbriller på (for vi er jo bare mennesker). I stedet for at tænke at du aldrig må have solbriller på igen (for det vil ske), så kan du arbejde med at acceptere at det vil opstå, og begynde at distancere tankerne og følelserne.

  • Du kan prøve at forestille dig at dine tanker og følelser sidder fast i glasset på solbrillerne – og prøve at forestille dig at du tager dem af og tager de almindelige på. Hvordan ville du så se dig selv?
  • Du kan også forestille dig at du går ud og vasker dit ansigt og når du tørrer dit ansigt, så tørrer du alle de tanker og følelser af. De vil nu være i håndklædet som du smider til vask!
  • Nogle gange kan jeg også bruge brusebadet som ren tankedistancering – der forestiller jeg mig at mine tanker og følelser skylles af kroppen og går med vandet ned i risten – gone forever baby – bye bye!

Det er ikke noget der virker hver gang, og måske heller ikke så kraftfuldt de første gange, men over tid vil du kunne mærke, hvordan du bliver bedre til at tale dig selv op og distancere de svære tanker og følelser, så de ikke får betydning for, hvordan du ser på dig selv og din videre ageren.

Taget fra positiv.dk

Taget fra positivt.dk

 

 

Og en lille shout out til Jer der lidt for ofte får sagt til sig selv: “Det kan jeg ikke!” Måske er det fordi du har solbriller på og skal finde dine almindelige briller frem fra skuffen, så du kan se dig selv i dagslys – for jeg ved at du kan!!!

Relaterede produkter