Optimind_05

Mit navn er Camilla Salling Olsen og jeg er 24 år. Jeg har en bachelor i Idræt og Sundhed på SDU med sidefag i Psykologi og læser nu på kandidaten i Idræt og Sundhed. Jeg er indehaver af Opti-Mind, hvor jeg arrangerer workshops indenfor fridykning samt optimering af forskellige idrætter med afsæt i de værktøjer jeg har erfaret i mit arbejde med fridykning og min uddannelse. Jeg har i disse workshops fokus på både det fysiske og det mentale; særligt hvordan disse to aspekter i bund og grund er uadskillelige.

Jeg er fascineret af havet og alle de oplevelser, der ligger skjult under overfladen. Så snart jeg stikker hovedet under, bliver jeg omsluttet af en helt anden verden, som får mig til at glemme alt om den travle hverdag, jeg til tider befinder mig i. Jeg genfinder en nysgerrighed på det, der er dernede, og jeg må på opdagelse.

Da jeg prøvede fridykning for første gang, var det også denne nysgerrighed, der lokkede, og jeg havde samtidig lyst til at gå på opdagelse i mig selv.

I svømmehallen er der ikke meget at se på, men der er meget, man kan lære om sig selv.

Jeg har gennem mit arbejde med fridykning lært teknikker til at finde og opretholde en ro, som skal være med til at forbedre min præstation i vandet. Gennem ro og glæde præsterer man bare bedre, og jeg kunne hurtigt dykke mere end 175 meter i længden, over 60 meter i dybet og holde vejret i over 5 minutter.

Jeg er blevet mere bevidst om mit eget handle- og tankemønster, og jeg ved nu meget mere om, hvordan jeg skal håndtere disse svære situationer mentalt, for at jeg kan klare det fysiske pres. Den ro og selvbevidsthed jeg har oparbejdet gør, at jeg håndterer pressede situationer langt bedre.

Jeg nyder i langt højere grad at tage på eventyr. Særligt i havet, uanset, hvor lav sigten er, hvor dybt der er, og hvor koldt vandet er. Den glæde og ro vil jeg gerne lære dig, så du kan få mere ud af de eventyr, du tager på, om det er snorkling, vandreferier, løbeture, større præstationer i en sportsgren, åbentvandssvømning eller bare de små hverdagseventyr, som måske går i glemmebogen, fordi du er for travl med noget tredje.

Jeg ser frem til at høre fra dig som måtte sidde nu og være rigtig nysgerrig.

Boblende hilsner, Camilla